Moje coolinarne podróże : smaki, przyprawy, kolory, zapachy czyli mniej lub bardziej udane eksperymenty. Zdjecia i opisy zamieszczone na tym blogu sa wlasnoscia autora i zabrania sie ich kopiowania, przetwarzania lub ich wykorzystywania bez mojej zgody. Osoby lub firmy zainteresowane wspolpraca ze mna prosze o kontakt na adres coolinarneeksperymenty@gmail.com
Durszlak.pl Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Print Friendly and PDF Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Pomidor z pasta z tunczyka

 

Tomate avec les rillettes de thon

Czerwone, zielone, zolte a nawet czarne. Duze, miesiste lub male koktajlowe. Niskokaloryczne wiec idealnie nadaja sie do wszelkiego rodzaju diet. Bezcenne zrodlo witamin, bogate w likopen - antyutleniacz, ktory chroni nasz organizm przed wieloma schorzeniami. Niezbedny skladnik letnich salatek, tart czy kanapek. Pomidor :-).

Dzisiejszy przepis powstal w 10 minut i okazal sie idealna propozycja na obiad w upalne dni.

Oto inne pomidorowe propozycje, ktore pojawily sie na moim blogu :

 

Do dzisiejszego dania potrzebna nam bedzie pasta z tunczyka, na ktora przepis znajdziecie tutaj -> klik, klik i ladne, dojrzale pomidory. 

Przy pomocy ostrego noza, kroimy pomidory na plasterki. Kazdy z pomidorowych plasterkow przekladamy lyzka pasty z tunczyka. Doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z kromka swiezego lub grillowanego chleba i gotowe!

 

Recette en français

Pour réaliser cette recette, il faut préparer les rillettes de thon selon cette recette -> click, click

A l'aide d'un couteau bien aiguisé , découper les tomates bien mûres en tranches régulières. Alterner les tranches de tomates avec une cuillère à soupe de rillettes. Décorer avec les feuilles de basilic. Servir bien frais avec quelques tranches de pain.

 

Smacznego // Bon appétit.

Magda

Faszerujemy 2014!

piątek, 01 sierpnia 2014, wizzz31

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: Kats, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/08/01 16:07:00
Prosty przepis, pięknie podane. Super
-
Gość: Sniezka, *.adsl.inetia.pl
2014/08/01 23:42:57
Cieszę się ogromnie, że bierzesz udział w akcji Faszerujemy 2014! Wspaniały przepis, dziękuję.
Śnieżka
-
Gość: Ogrodniczka, *.lebork.vectranet.pl
2014/08/09 21:13:25
Wystarczy popatrzeć na zdjęcia i już masz ochotę by jeść. Jedzonko w sam raz na upały, jakie u nas panują. Lato jest piękne.