Moje coolinarne podróże : smaki, przyprawy, kolory, zapachy czyli mniej lub bardziej udane eksperymenty. Zdjecia i opisy zamieszczone na tym blogu sa wlasnoscia autora i zabrania sie ich kopiowania, przetwarzania lub ich wykorzystywania bez mojej zgody. Osoby lub firmy zainteresowane wspolpraca ze mna prosze o kontakt na adres coolinarneeksperymenty@gmail.com
Durszlak.pl Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Print Friendly and PDF Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Tarta marchewka z bazylia i limonka

Carotte râpée au basilic et citron vert

Ponoc dobrze robi na oczy... I na ladna, zlocista cere:-). Jest smaczna, niedroga i latwa w przygotowaniu. Jedni wola ja ugotowana, drudzy surowa, chrupiaca... Ja jestem jej fanka w kazdej chyba postaci. Marchewka, latem mloda, slodziutka, idealna do wszelkiego rodzaju dan z grilla. Tym razem w orzezwiajacej wersji z sokiem z limonki i ze swieza bazylia. Zapraszam do degustacji :-)

 

  • 4 sredniej wielkosci marchewki,
  • sok z polowy limonki,
  • 2 lyzki posiekanej bazylii,
  • 3 lyzki oliwy z oliwek,
  • sol, pieprz,
  1. Starta na grubych oczkach marchewke doprawamy oliwa z oliwek, sokiem z limonki, sola i pieprzem. 
  2. Odstawiamy do lodowki na co najmniej pol godziny i gotowe!

 

 

Recette en français

  • 4 carottes,
  • jus d'un demi citron vert,
  • 2 cuillères à soupe de basilic frais finement haché,
  • 3 cuillères à soupe d'huile d'olive,
  • sel, poivre
  1. Râper les carottes, ajouter le jus de citron, le basilic et assaisonner avec du sel et poivre.
  2. Mettre au frais pendant au moins 30 minutes.

Płaski brzuch- posiłki dietetyczne

 

Smacznego // Bon appétit

Magda

środa, 30 lipca 2014, wizzz31

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: