Moje coolinarne podróże : smaki, przyprawy, kolory, zapachy czyli mniej lub bardziej udane eksperymenty. Zdjecia i opisy zamieszczone na tym blogu sa wlasnoscia autora i zabrania sie ich kopiowania, przetwarzania lub ich wykorzystywania bez mojej zgody. Osoby lub firmy zainteresowane wspolpraca ze mna prosze o kontakt na adres coolinarneeksperymenty@gmail.com
Durszlak.pl Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Print Friendly and PDF Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Jogurtowo - owocowe sniadanie

Petit déjeuner aux fruits et yaourt 

Jak dobrze wstac skoro swit... A jak wiadomo dobry dzien zaczynamy zawsze dobrym sniadaniem. Bez tego ani rusz! Osobiscie bez tego posilku nie ruszam sie z domu. No bo jak tu dobrze funkconowac z pustym brzuchem? ;-). 

Moja dzisiejsza propozycja jest alternatywa dla tych, ktorzy maja ochote zamienic poczciwa kanapke czy tradycyjne platki z mlekiem na mocno witaminowe i lekkie owocowe sniadanko. Idealne jesli chcemy zrobic komus niespodzianke i podac mu sniadanie do lozka ;-)

Skladniki na 2 porcje:

  • 3 dojrzale kiwi,
  • 2 nektarynki,
  • 2 naturalne jogurty greckie,
  • 4 ciasteczka speculoos (lub inne kruche ciastka),
  1. Obrane ze skorki kiwi kroimy w plasterki, umyte nektarynki w kosteczke (nie obieramy skorki, gdyz to wlasnie pod nia znajduje sie najwiecej cennych dla zdrowia elementow).
  2. Wrzucamy owoce do 2 miseczek, kazda zalewamy naturalnym jogurtem, posypujemy rozgniecionymi ciasteczkami i gotowe :-)

 

 

Recette en français 

Pour 2 personnes : 

  • 3 kiwis, 
  • 2 nectarines,
  • 2 yaourt à la grecque nature,
  • 4 speculoos,
  1. Eplucher les kiwis et les découper en rondelles. Laver les nectarines et les tailler en cubes (ne pas éplucher car la pelure contient 2 à 2 et 1/2 de valeurs nutritives que la pulpe).
  2. Dans chaque bol, verser un yaourt. Parsemer avec les speculoos émiettée.

Smacznego // Bon appétit!

Magda

poniedziałek, 14 lipca 2014, wizzz31

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: