Moje coolinarne podróże : smaki, przyprawy, kolory, zapachy czyli mniej lub bardziej udane eksperymenty. Zdjecia i opisy zamieszczone na tym blogu sa wlasnoscia autora i zabrania sie ich kopiowania, przetwarzania lub ich wykorzystywania bez mojej zgody. Osoby lub firmy zainteresowane wspolpraca ze mna prosze o kontakt na adres coolinarneeksperymenty@gmail.com
Durszlak.pl Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Print Friendly and PDF Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Gnocchi w sosie pieczarkowym

Gnocchi w sosie pieczarkowym

Dzis kolejna propozycja na zwykle gnocchi lub kopytka zamienic w ciekawe i smaczne danie. 

Tym razem poszlam na latwizne i kupilam w sklepie gotowe gnocchi. Przepis na domowe znajdziecie tutaj.

Skladniki na 2 porcje : 

  • opakowanie gotowych kluseczek (kopytka lub gnocchi),
  • 200ml gestej smietany,
  • maly jogurt naturalny (moze byc light),
  • 20dag pieczarek
  • pol cebuli,
  • natka pietruszki
  • sol, pieprz
  1. W zaroodpornym naczyniu mieszamy pokrojona  piorka cebule, obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, lyzke posiekanej pietruszki i gnocchi (nie ugotowane).
  2. Calosc zalewamy smietana i jogurtem, doprawiamy sola i pieprzem.
  3. Zapiekamy w 200°C przez 20 minut i gotowe!

 

Gnocchi w sosie pieczarkowym

Gotowe gnocchi podajemy jako osobne danie lub dodatek do mies.

Pozdrawiam!

Magda

piątek, 18 stycznia 2013, wizzz31

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: