Moje coolinarne podróże : smaki, przyprawy, kolory, zapachy czyli mniej lub bardziej udane eksperymenty. Zdjecia i opisy zamieszczone na tym blogu sa wlasnoscia autora i zabrania sie ich kopiowania, przetwarzania lub ich wykorzystywania bez mojej zgody. Osoby lub firmy zainteresowane wspolpraca ze mna prosze o kontakt na adres coolinarneeksperymenty@gmail.com
Durszlak.pl Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Print Friendly and PDF Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Gnocchi z pulpetami w pomidorach

Gnocchi z pulpetami

Tym razem poszlam na latwizne (oj, nieladnie!) i kupilam gotowe gnocchi. Do tego resztka mielonej wolowiny, puszka pomidorow i mini bagietki (o tym w nastepnym wpisie) i kolacja gotowa.

Skladniki na 4 porcje : 

  • opakowanie gotowych gnocchi (350g)
  • puszka pomidorow w zalewie
  • 350g mielonej wolowiny
  • 3 zabki czosnku
  • 1 jajko
  • 3 lyzki tartej bulki
  • lyzeczka posiekanej bazylii
  • 2 lyzki gestej smietany
  • 1 kulka mozzarelli
  • kostka rosolowa
  • sol, pieprz

 

  1. Mielona wolowine wymieszac z jajkiem, bulka tarta, polowa bazylii i rozgniecionym zabkiem czosnku. 
  2. W miedzyczasie rozpusicic kostke rosolowa w 0,75l wrzacej wody.
  3. Z miesa utworzyc kulki o srednicy 3-4 cm. Wrzucic je do wrzacego bulionu. Dusic pod przykryciem przez 15min.
  4. Do bulionu z pulpetami dodac pomidory, rozgniecione 2 zabki czosnku i reszte bazylii. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Gotowac na malym ogniu przez 10min.
  5. Dodac smietane, zagotowac.
  6. W naczyniu zaroodpornym ulozyc gnocchi. Calosc zalac sosem pomidorowym. Na wierzchu ulozyc pulpety i pokrojona w plasterki mozzarelle.
  7. Zapiec przez 20min w 220°C.

Gnocchi z pulpetami

Podawac na goraco z dodatkiem swiezego chleba lub domowej roboty mini bagietki (o tym nastepnym razem).

Pozdrawiam.

Magda

wtorek, 27 listopada 2012, wizzz31

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: