Moje coolinarne podróże : smaki, przyprawy, kolory, zapachy czyli mniej lub bardziej udane eksperymenty. Zdjecia i opisy zamieszczone na tym blogu sa wlasnoscia autora i zabrania sie ich kopiowania, przetwarzania lub ich wykorzystywania bez mojej zgody. Osoby lub firmy zainteresowane wspolpraca ze mna prosze o kontakt na adres coolinarneeksperymenty@gmail.com
Durszlak.pl Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Print Friendly and PDF Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Pomidorowe carpaccio

... czyli po prostu pomidory z cebula ;-).

Carpaccio z pomidorow

W sumie zaden to przepis. Po prostu cienko pokrojony pomidor (u mnie piekne, miesiste coeurs de boeuf czyli po naszemu to pewnie bedzie wolowe serca), doprawiony sola (ja uzylam czerwonej soli), pieprzem i oliwa z oliwek. Calosc obficie posypujemy drobno posiekana eszalotka lub cebulka, wstawiamy do lodowki na godzinke i gotowe! Pyszny dodatek do obiadu lub lekkostrawna kolacja. Do tego swiezy chlebek lub bagietka... Hmmmm, niebo w gebie! I w dodatku pachnace przemijajacym latem!

Carpaccio z pomidorow

 

Carpaccio z pomidorow

 

Smacznego!

Magda

środa, 05 września 2012, wizzz31

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: